Aller au contenu | Aller au menu principal | Aller sur les sections

Accueil >> Consulter les collections >> GAITA-DULTZAINA PITA...
 

GAITA-DULTZAINA PITA

Metalezko tudela eta kanaberazko bihi bikoitzako pita. Kanaberazko pita alanbrez eta <br />hariz tudelean loturik dago. Gaiaren tutuan enkajatzeko amukoa du.
Metalezko tudela eta kanaberazko bihi bikoitzako pita. Kanaberazko pita alanbrez eta <br />hariz tudelean loturik dago. Gaiaren tutuan enkajatzeko amukoa du.
Collection:
Instruments de musique
Numéro:
1085
Origine:
EUROPA > EUSKAL HERRIA > NAFARROA; IRUÑERRIA; IRUÑEA
Auteur / interprète:
Javier Lacunza; Iruñeko Gaitero taldekoa.
Instruments de musique:
GAITA-DULTZAINA PITA
Type d'instruments de musique:
AEROFONOAK; MIHIAK; BIKOITZA (OBOEA)
Description:
Metalezko tudela eta kanaberazko bihi bikoitzako pita. Kanaberazko pita alanbrez eta
hariz tudelean loturik dago. Gaiaren tutuan enkajatzeko amukoa du.
Matériaux:
02·07; METALA; LATORRIA
02·08; METALA; ALANBREA
03; KANABERA
11·01; SOKA; HARIA
Mesures:
L. 6,3
Situation:
Erakusketa biltegia; aerofonoak
Acquisition:
Erosia
Bibliographie:
ARTAL, Alberto / ZUNZUNEGI, Iñaki / ZORRILLA, Iñaki (1994): Bizkaiko Dultzaina - La
Dulzaina en Bizkaia. Bizkaiko Foru Aldundia, Kultur Saila. Bilbo.
BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari (1991): Gipuzkoako Dultzaina-La Dulzaina en Gipuzkoa. Cuadernos de
Sección. Folklore.- N.4. 185-232. orr. Eusko Ikaskuntza. Donostia.
(1994): Festei Buruzko Inkesta-lana Gipuzkoako Kostaldea. Cuadernos de Sección. Folklore.- N. 5. 9-85
or. Eusko Ikaskuntza. Donostia.
(1996): Soinutresnak euskal herri musikan. Orain. Hernani.
DONOSTIA, Aita. (1951): Música y Músicos en el País Vasco. Biblioteca Vascongada de los Amigos del
País. San Sebastián. Obras Completas del P. Donostia. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.
(1952): Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P. Donostia-n, II. alea,
257-309. orr. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.
IRIGOIEN, Iñaki (1994): Dultzaina-gaita Bizkaian. 'Bizkaiko Dultzaina-La dulzaina en Bizkaia'-n.
Argitaldaria: Bizkaiko Foru Aldundia.
Diskographie:
BELTRAN ARGIÑENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Disko
Etxea. Donostia. IZ. 217.
BILBAO, Juan (1977): Herriko Musika. Movieplay-Kardantxa. 17.0912/2
BILBAO ETXEBERRIA, Patxi (1976): (Leon Bilbao, Maurizia Aldeiturriaga, Benanzio Bernaola, Ramon
Orue, Leonardo Zuloaga) Arratia. Edigsa/ Herri Gogoa. HG 129.
BIZKAIKO DULTZAINA (1994): La dulzaina en Bizkaia. Bizkaiko Foru Aldundia.
Images:
BELTRAN ARGIÑENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Disko Etxea.
Donostia. IZ. 217.
CARO BAROJA, Julio eta Pio (1979): Gipuzkoa. Gipuzkoa-Donostia Kutxa.

(Pour plus de renseignements, veuillez contacter Soinuenea)

Élément: 1151 / Total: 13332
 
SOINUENEA
Tornola kalea, 6 - 20180 OIARTZUN - Tel/Fax 943 493 578 - soinuenea@soinuenea.org
Accesibilidad | XHTML 1.0 | CSS 2 | WAI-AAA | TAW 3 | Creative Commons Licencia de Creative Commons