Aller au contenu | Aller au menu principal | Aller sur les sections

Accueil >> Consulter les collections >> TXALAPARTA MAKILAK...
 

TXALAPARTA MAKILAK

Txalaparta jotzeko tronkokonikoak diren zurezko lau makil. Sausta baserriko Zuaznabar anaien makilen kopiak.
Txalaparta jotzeko tronkokonikoak diren zurezko lau makil. Sausta baserriko Zuaznabar anaien makilen kopiak.
Collection:
Instruments de musique
Numéro:
1460
Origine:
EUROPA > EUSKAL HERRIA > GIPUZKOA; DONOSTIALDEA; LASARTE
Auteur / interprète:
Juan Mari Beltran Argiñena eta Fernando Jalón.
Instruments de musique:
TXALAPARTA MAKILAK
Type d'instruments de musique:
IDIOFONOAK; KOLPEATURIK; ZUZEN
Description:
Txalaparta jotzeko tronkokonikoak diren zurezko lau makil. Sausta baserriko Zuaznabar anaien makilen kopiak.
Matériaux:
01·06; ZURA; ARKAZIA
Mesures:
L. 48
Situation:
Erakusketa biltegia; idiofonoak
Acquisition:
Egina
Bibliographie:
BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari (1988): Txalaparta. Cuadernos de Etnologia y Etnografía de Navarra, 52 zk. 419-439. orr. Iruñea.
· (1989): Txalaparta. 'Aurrera Begira'n, 181-206. orr. Heda Saila 5. Udako Euskal Unibertsitatea. Bilbo.
· (1996): Soinutresnak euskal herri musikan. Orain S. A. Hernani.
(2004): Txalaparta eta beste aldaera zaharrak. La txalaparta. Antecedentes y variantes. La txalaparta, origines et variantes. The txalaparta. Forerunners and variants. Herri Musika Bilduma, 3. HM Txokoa. Oiartzun.
(2005): El misterio de la txalaparta. Lur. arte, gastronomía, guía. nº 5. Primavera 2005. pág. 21.
(2007) Hernaniko txalaparta eskolaren 11 ikasturte. Jentilbaratz 9. Cuadernos de Folklore, 9. Eusko Ikaskuntza.
(2009) Txalaparta. (liburua+CD+DVD). Editorial Nerea – NO-CD Rekords. Donostia-San Sebastián.
· DONOSTIA, Aita. (1952): Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P. Donostia-n, II. alea, 257-309. orr. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.
· GOIRI, Josu (1994): Txalaparta. Euskal erritmo eta soinu era. Josu Goiri. Arrigorriaga.
Diskographie:
ARZE, J.-A. ALEMAN (1986): Txalaparta. Elkar ELK-118
· BELTRAN ARGIÑENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Disko Etxea. Donostia. IZ. 217.
(1993): J. Goikoetxea-J.M. Beltran. Egurraren orpotik dator.... NO-CD Records CDNO-04
· (1998): J. Goikoetxea-J.M. Beltran. Beti ttun ttun. NO-CD. CDNO 21
· ZUAZNABARTARRAK (1975): Antología de instrumentos vascos. Columbia BC 3896.
Images:
· BASTERRETXEA-LARRUQUERT (1968): Ama lur / Tierra madre. Euskadiko Filmategia.
· BELTRAN ARGIÑENA, J.M. (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. Ikuskin, IK-102
· LARRUKERT, Fernando (1978): Euskal herri-musika. Euskadiko Filmategia.
Notes:
Zuaznabar anaiak, Lasarteko Sausta baserriko txalapartarien makilen kopiak.
Audioa:
Audio fitxategia jeitsi
Audioaren deskribapena:
TXALAPARTA. Asentsio eta Ramon Goikoetxea. Erbetegi Etxeberri, 1984.

(Pour plus de renseignements, veuillez contacter Soinuenea)

Élément: 791 / Total: 13721
 
SOINUENEA
Tornola kalea, 6 - 20180 OIARTZUN - Tel/Fax 943 493 578 - soinuenea@soinuenea.org
Accesibilidad | XHTML 1.0 | CSS 2 | WAI-AAA | TAW 3 | Creative Commons Licencia de Creative Commons