Aller au contenu | Aller au menu principal | Aller sur les sections

 

TXISTUA

Hiru zuloko flauta zuzena.  Ebanozko tutua eta metalezko ezaztunak eta mihi ditu. Fa  tonuan.
Hiru zuloko flauta zuzena.  Ebanozko tutua eta metalezko ezaztunak eta mihi ditu. Fa  tonuan.
Collection:
Instruments de musique
Numéro:
1418
Origine:
EUROPA > EUSKAL HERRIA > GIPUZKOA; DONOSTIALDEA; LASARTE
Auteur / interprète:
????
Instruments de musique:
TXISTUA
Type d'instruments de musique:
04˙01˙01 AEROFONOAK FLAUTAK ZUZEN ESKU BAKARREKOA TXULUBITA
Description:
Hiru zuloko flauta zuzena. Ebanozko tutua eta metalezko ezaztunak eta mihi ditu. Fa tonuan.
Matériaux:
01˙07; ZURA; EBANOA
02; METALA
Mesures:
L. 44
Situation:
Erakusketa biltegia; aerofonoak
Acquisition:
Emana; Bixente Beltranek emandakoa.
Bibliographie:
ANSORENA, Isidro ( ): Txistu ots gozoa nola?.
˙ (1965): Txistu ots gozoa nola?. Bigarren zatia.
˙ ANSORENA, Jose Inazio (1978): Txistu ikaskizunak. Caja Laboral Popular.
˙ (1982): Txistu gozoa. Lehenengo maila. Erviti Editorial.
˙ (1983): Txistu gozoa. Bigarren maila. Erviti Editorial.
˙ (1985) Txistu gozoa. Hirugarren maila. Erviti Editorial.
˙ (1990) Txistu gozoa. Erdi maila. Erviti Editorial.
˙ BARRENETXEA, José Mariano (1984): Apuntes de Txistu. Galdakao-Bizkaia.
˙ BELTRAN ARGIąENA, Juan Mari (1996): Soinutresnak euskal herri musikan. Orain. Hernani.
˙ DONOSTIA, Aita. (1952): Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P. Donostia-n, II. alea, 257-309 orr. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.
˙ EUSKAL HERRIKO TXISTULARI ELKARTEA (1928- ): Txistulari aldizkaria.
˙ OLAZARAN de ESTELLA, P. Hilario (1951): Txistu. Tratado de flauta vasca. Bilbo. 1970.
Diskographie:
˙ ALDEKOA, Alejandro. Berrizko Herria. (1993): Alejandro Aldekoari omenaldia. GOR. G-513.
˙ ANSORENA, Isidro, Banda de Txistularis del E.A.S.S. (1970): Bailes vascos. Columbia. C 7090.
˙ ANSORENA, Jose Inazio (1985) Donostiako Txistulari Udaltaldea: Donostiako Txistulari Udaltaldea. Dial Discos. Doblon. 50.1769.
˙ (1991): Ansorenatarren Danbolinak. IZ. IZ-369.
˙ (1993): Txistu hotsak. IZ. TZ-415
˙ (1994): Le Basque. IZ. IZ-421.
˙ (1995): Haize hegoa. IZ. IZ-446.
˙ (1996): Gipuzkoako soinu zaharrak. IZ. IZ-461.
˙ BELTRAN ARGIąENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Disko Etxea. Donostia. IZ. 217.
˙ AXLOR (1990): txistu, fagot eta piano-organoa. Elkar. ELK-243
˙ BILBOKO UDALETXEAREN TXISTULARIAK (1977): Bilboko Udaletxearen Txistulariak. Movieplay-Kandantxa. 17.0911/0.
˙ ELIZALDE, Maurizio (1971): Baztango dantzak 1. HG-24. Baztango Dantzak 2. HG-26.
˙ (1977): Lanzko zortzikoa-jostaketa dantzak. HG-OTS. HG-169.
˙ MAKUSO, Miguel (1977): Herriko Musika. Movieplay-Kardantxa. 17.0912/2
Images:
˙ BASTERRETXEA-LARRUQUERT (1968): Ama lur / Tierra madre. Euskadiko Filmategia.
˙ BELTRAN ARGIąENA, J.M. (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. Ikuskin, IK-102
˙ CARO BAROJA, Julio eta Pio (1971): Navarra. Las cuatro estaciones. Gobierno de Navarra. 1994.
˙ (1979): Gipuzkoa. Gipuzkoa-Donostia Kutxa.
˙ LARRUKERT, Fernando ( 1978): Euskal Herri-musika. Euskadiko filmategia.
Notes:
Audioa:
Audio fitxategia jeitsi
Audioaren deskribapena:
ZORTZIKO. IruĄeko Udal Txistu Banda. HM Udazkeneko Kontzertua. Oiartzun, 2006-10-28.

(Pour plus de renseignements, veuillez contacter Soinuenea)

Élément: 797 / Total: 13311
 
SOINUENEA
Tornola kalea, 6 - 20180 OIARTZUN - Tel/Fax 943 493 578 - soinuenea@soinuenea.org
Accesibilidad | XHTML 1.0 | CSS 2 | WAI-AAA | TAW 3 | Creative Commons Licencia de Creative Commons