Aller au contenu | Aller au menu principal | Aller sur les sections

Accueil >> Consulter les collections >> DULTZAINA; DULZAINA...
 

DULTZAINA; DULZAINA

Mihi bikoitza motatako soinu-tresna. Tutu konikoa. Tonu aldaketarako 8 zulo ditu (7 <br />aurrekaldean eta 1 atzekaldean) eta beste bi behekaldean (belarriak-vientos) soinu-tresnari tonua ematen <br />diotena.<br />Artiezko tutua. Goiko eta beheko muturretan eta belarri ondoan, erreliebez, eraztun gisako torneatuak <br />ditu.
Mihi bikoitza motatako soinu-tresna. Tutu konikoa. Tonu aldaketarako 8 zulo ditu (7 <br />aurrekaldean eta 1 atzekaldean) eta beste bi behekaldean (belarriak-vientos) soinu-tresnari tonua ematen <br />diotena.<br />Artiezko tutua. Goiko eta beheko muturretan eta belarri ondoan, erreliebez, eraztun gisako torneatuak <br />ditu.
Collection:
Instruments de musique
Numéro:
1147
Origine:
EUROPA > EUSKAL HERRIA > GIPUZKOA; UROLA-KOSTA; AZKOITIA
Auteur / interprète:
Azkoitiko Jose Sudupe 'Montte'.
Instruments de musique:
DULTZAINA; DULZAINA
Type d'instruments de musique:
AEROFONOAK; MIHIAK; BIKOITZA (OBOEA)
Description:
Mihi bikoitza motatako soinu-tresna. Tutu konikoa. Tonu aldaketarako 8 zulo ditu (7
aurrekaldean eta 1 atzekaldean) eta beste bi behekaldean (belarriak-vientos) soinu-tresnari tonua ematen
diotena.
Artiezko tutua. Goiko eta beheko muturretan eta belarri ondoan, erreliebez, eraztun gisako torneatuak
ditu.
Matériaux:
01·01; ZURA; ARTEA
Mesures:
L. 32,3
Situation:
Erakusketa mugikorra; Biltegia Landetxe
Acquisition:
Emana; Eibarko Fran Lasuen musikariak emana.
Bibliographie:
ARTAL, Alberto / ZUNZUNEGI, Iñaki / ZORRILLA, Iñaki (1994): Bizkaiko Dultzaina - La
Dulzaina en Bizkaia. Bizkaiko Foru Aldundia, Kultur Saila. Bilbo.
· BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari (1991): Gipuzkoako Dultzaina-La Dulzaina en Gipuzkoa. Cuadernos
de Sección. Folklore.- N.4. 185-232. orr. Eusko Ikaskuntza. Donostia.
·(1994): Festei Buruzko Inkesta-lana Gipuzkoako Kostaldea. Cuadernos de Sección. Folklore.- N. 5. 9-85
or. Eusko Ikaskuntza. Donostia.
·(1996): Soinutresnak euskal herri musikan. Orain. Hernani.
·(2004): Dultzaina Gipuzkoan. La dulzaina en Gipuzkoa. 1950. hamarkada arte. La
dulzaina en Gipuzkoa. Hasta la década de 1950. The dulzaina of Gipuzkoa. Until the
decade of 1950s. Herri Musika Bilduma, 1. HM Txokoa. Oiartzun.
· DONOSTIA, Aita. (1951): Música y Músicos en el País Vasco. Biblioteca Vascongada de los Amigos
del País. San Sebastián. Obras Completas del P. Donostia. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo,
1983.
· (1952): Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P. Donostia-n, II. alea,
257-309. orr. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.
· IRIGOIEN, Iñaki (1994): Dultzaina-gaita Bizkaian. 'Bizkaiko Dultzaina-La dulzaina en Bizkaia'-n.
Argitaldaria: Bizkaiko Foru Aldundia.
Diskographie:
BELTRAN ARGIÑENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Disko
Etxea. Donostia. IZ. 217.
· BILBAO, Juan (1977): Herriko Musika. Movieplay-Kardantxa. 17.0912/2
· BILBAO ETXEBERRIA, Patxi (1976): (Leon Bilbao, Maurizia Aldeiturriaga, Benanzio Bernaola, Ramon
Orue, Leonardo Zuloaga) Arratia. Edigsa/ Herri Gogoa. HG 129.
· BIZKAIKO DULTZAINA (1994): La dulzaina en Bizkaia. Bizkaiko Foru Aldundia.
Images:
BELTRAN ARGIÑENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Disko Etxea.
Donostia. IZ. 217.
· CARO BAROJA, Julio eta Pio (1979): Gipuzkoa. Gipuzkoa-Donostia Kutxa.
OHARRAK:
Audioa:
Audio fitxategia jeitsi
Audioaren deskribapena:
JOTA. Martirieta . Azkoitia, 1975.

(Pour plus de renseignements, veuillez contacter Soinuenea)

Élément: 1152 / Total: 14100
 
SOINUENEA
Tornola kalea, 6 - 20180 OIARTZUN - Tel/Fax 943 493 578 - soinuenea@soinuenea.eus
Accesibilidad | XHTML 1.0 | CSS 2 | WAI-AAA | TAW 3 | Creative Commons Licencia de Creative Commons