Aller au contenu | Aller au menu principal | Aller sur les sections

Accueil >> Consulter les collections >> ALBOKA; ALBOKEA...
 

ALBOKA; ALBOKEA

Klarinete bikoitza. Uztarria eta 'adar txikia' dena zur zati batez egina. Uztarri eta ahoratzeko 'adar txiki'an apaingarri gisa, tailaturiko ilargi-erdiak eginak ditu. Kanaberazko bi fita eta bi tutu ditu, batek hiru zulo ditu eta besteak bost. Segurako alboka zaharrari adar handia falta bazaio ere, honek ba du.
Klarinete bikoitza. Uztarria eta 'adar txikia' dena zur zati batez egina. Uztarri eta ahoratzeko 'adar txiki'an apaingarri gisa, tailaturiko ilargi-erdiak eginak ditu. Kanaberazko bi fita eta bi tutu ditu, batek hiru zulo ditu eta besteak bost. Segurako alboka zaharrari adar handia falta bazaio ere, honek ba du.
Collection:
Instruments de musique
Numéro:
1063
Origine:
EUROPA > EUSKAL HERRIA > GIPUZKOA; GOIERRI; SEGURA
Auteur / interprète:
Juan Mari Beltran Argi¤ena; Eduardo Lizarraga;
Instruments de musique:
ALBOKA; ALBOKEA
Type d'instruments de musique:
AEROFONOAK; MIHIAK; BAKUN (KLARINETEA)
Description:
Klarinete bikoitza. Uztarria eta 'adar txikia' dena zur zati batez egina. Uztarri eta ahoratzeko 'adar txiki'an apaingarri gisa, tailaturiko ilargi-erdiak eginak ditu. Kanaberazko bi fita eta bi tutu ditu, batek hiru zulo ditu eta besteak bost. Segurako alboka zaharrari adar handia falta bazaio ere, honek ba du.
Matériaux:
01; ZURA
03; KANABERA
05; ADARRA
16; ARGIZARIA
Mesures:
L. 24,5
Situation:
Erakusketa mugikorra; Biltegia Landetxe
Acquisition:
Egina
Bibliographie:
BARRENETXEA, Jos‚ Mariano (1976): Alboka - Entorno Folkl¢rico. Archivo P. Donostia. Lekaroz (Nafarroa).
(1986): La Alboka y su M£sica Popular Vasca. Nafarroako Jaialdiak-en barnean, Zangotzan emandako hitzaldia. Galdakao-Bizkaia.
BELTRAN ARGI¥ENA, Juan Mari (1996): Soinutresnak euskal herri musikan. Orain. Hernani.
(1997): San Telmo Museoko soinu eta hots tresnak. Cuadernos de Secci¢n. Folklore.- 6. Zk. Eusko Ikaskuntza. (1998) Colecci¢n Lankidetzan Bilduma, 5. Donostia.
BIKANDI, Sabin. Jabi SANTAMARIA (1997): UZTARRI. Alboka doinuen bilduma. Gasteizko Udala.
DONOSTIA, Aita. (1952): Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P. Donostia'n, II. alea, 257-309. orr. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.
IRIGOIEN, I¤aki (1994): Dultzaina-gaita Bizkaian. 'Bizkaiko Dultzaina-La dulzaina en Bizkaia'-n. Argitaldaria: Bizkaiko Foru Aldundia.
Diskographie:
BARRENETXEA, Mariano (1967): Alboka. bailables vascos. Cinsa. Cin 126.
BELTRAN ARGI¥ENA J. M. (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Diska Etxea. Donostia. IZ. 217.
BILBAO, Leon. (1979): LEON, MAURIZIA, FAXIO. Alboka eta trikitixa. Xoxoa. X-11.115.
(1992): MAURIZIA, LEON eta BASILIO. Elkar. ELK-165
COTERON, Ibon (1996): Leonen Orroak. Elkar. 449.
ELEZKANO, Silbestre 'Txilibrin' (1975): Antolog¡a de instrumentos vascos. Columbia. BC 3896.
(1981): Txilibrin y Balbino. Trikitixa. Discosa. Columbia. CDC-1014.
Images:
BELTRAN ARGI¥ENA, J.M. (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. Ikuskin, IK-102
LARRUKERT, Fernando (1978): Euskal herri-musika. Euskadiko Filmategia.
Dantzan. Gorbeialdea; Bolingozo; Pausoka S.A.; Galdakao; 1998; Bideozinta.
Audioa:
Audio fitxategia jeitsi
Audioaren deskribapena:
MARTXA. Patxi Gorrotxategi. Donostia, 1990-03-26.

(Pour plus de renseignements, veuillez contacter Soinuenea)

Élément: 1152 / Total: 13311
 
SOINUENEA
Tornola kalea, 6 - 20180 OIARTZUN - Tel/Fax 943 493 578 - soinuenea@soinuenea.org
Accesibilidad | XHTML 1.0 | CSS 2 | WAI-AAA | TAW 3 | Creative Commons Licencia de Creative Commons