Aller au contenu | Aller au menu principal | Aller sur les sections

 

ALBOKA

Adar handi, adar txiki, 2 kanaberak (3 eta 5 zulokin), kanaberazko 2 fita, zurezko <br />uztarria. Adar handiak apaingarri gisa, puntuz eginiko marrak ditu pirograbaturik. Uztarria iltzez apaindurik <br />dago.
Collection:
Instruments de musique
Numéro:
1228
Origine:
EUROPA > EUSKAL HERRIA > GIPUZKOA; GOIERRI; ZEGAMA
Auteur / interprète:
Migel Gorrotxategi
Instruments de musique:
ALBOKA
Type d'instruments de musique:
AEROFONOAK; MIHIAK; BAKUN (KLARINETEA)
Description:
Adar handi, adar txiki, 2 kanaberak (3 eta 5 zulokin), kanaberazko 2 fita, zurezko
uztarria. Adar handiak apaingarri gisa, puntuz eginiko marrak ditu pirograbaturik. Uztarria iltzez apaindurik
dago.
Matériaux:
01; ZURA
03; KANABERA
05; ADARRA
Mesures:
L. 27.5
Situation:
Erakusketa biltegia; aerofonoak
Acquisition:
Emana; Gorrotxategi familiak 2007
Bibliographie:
· BARRENETXEA, José Mariano (1976): Alboka - Entorno Folklórico. Archivo P.
Donostia. Lekaroz (Nafarroa).
· (1986): La Alboka y su Música Popular Vasca. Nafarroako Jaialdiak-en barnean, Zangotzan emandako
hitzaldia. Galdakao-Bizkaia.
· BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari (1996): Soinutresnak euskal herri musikan. Orain. Hernani.
· (1997): San Telmo Museoko soinu eta hots tresnak. Cuadernos de Sección. Folklore.- 6. Zk. Eusko
Ikaskuntza. (1998) Colección Lankidetzan Bilduma, 5. Donostia.
· BIKANDI, Sabin. Jabi SANTAMARIA (1997): UZTARRI. Alboka doinuen bilduma. Gasteizko Udala.
· DONOSTIA, Aita. (1952): Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P.
Donostia'n, II. alea, 257-309. orr. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.
· IRIGOIEN, Iñaki (1994): Dultzaina-gaita Bizkaian. 'Bizkaiko Dultzaina-La dulzaina en Bizkaia'-n.
Argitaldaria: Bizkaiko Foru Aldundia.
Diskographie:
· BARRENETXEA, Mariano (1967): Alboka. bailables vascos. Cinsa. Cin 126.
· BELTRAN ARGIÑENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Diska Etxea. Donostia. IZ.
217.
· BILBAO, Leon. (1979): LEON, MAURIZIA, FAXIO. Alboka eta trikitixa. Xoxoa. X-11.115.
· (1992): MAURIZIA, LEON eta BASILIO. Elkar. ELK-165
· COTERON, Ibon (1996): Leonen Orroak. Elkar. 449.
· ELEZKANO, Silbestre 'Txilibrin' (1975): Antología de instrumentos vascos. Columbia. BC 3896.
· (1981): Txilibrin y Balbino. Trikitixa. Discosa. Columbia. CDC-1014.
Audioa:
Audio fitxategia jeitsi
Audioaren deskribapena:
MARTXA. Patxi Gorrotxategi. Donostia, 1990-03-26. Patxi Gorrotxategik alboka honekin jo zuen grabatutako pieza hau.

(Pour plus de renseignements, veuillez contacter Soinuenea)

Élément: 1071 / Total: 14100
 
SOINUENEA
Tornola kalea, 6 - 20180 OIARTZUN - Tel/Fax 943 493 578 - soinuenea@soinuenea.eus
Accesibilidad | XHTML 1.0 | CSS 2 | WAI-AAA | TAW 3 | Creative Commons Licencia de Creative Commons