Aller au contenu | Aller au menu principal | Aller sur les sections

 

TXISTUA

 3 Zuloko flauta zuzena. Metalezko txistua (letoizkoa eta gero kromatua). 2 zatitan <br />egina. Fa # tonoan afinaturik. Txistu azalean grabaturik dagoen hau irakur daiteke: J. Abasolo. <br />YURRETA. Hau Iurretako Jabier Abasolo 'Tiliño' da, txistuaren jabea zena. Aparte hau   J. M. Y. V. <br />Badirudi hau egilea izan daitekela, baina ezin izan dugu argitu.
 3 Zuloko flauta zuzena. Metalezko txistua (letoizkoa eta gero kromatua). 2 zatitan <br />egina. Fa # tonoan afinaturik. Txistu azalean grabaturik dagoen hau irakur daiteke: J. Abasolo. <br />YURRETA. Hau Iurretako Jabier Abasolo 'Tiliño' da, txistuaren jabea zena. Aparte hau   J. M. Y. V. <br />Badirudi hau egilea izan daitekela, baina ezin izan dugu argitu.
Collection:
Instruments de musique
Numéro:
1121
Origine:
EUROPA > EUSKAL HERRIA > BIZKAIA; DURANGALDEA; IURRETA
Auteur / interprète:
J. M. Y. V. jartzen du grabaturik txistu azalean.
Instruments de musique:
TXISTUA
Type d'instruments de musique:
04·01·01 AEROFONOAK FLAUTAK ZUZEN ESKU BAKARREKOA TXULUBITA
Description:
3 Zuloko flauta zuzena. Metalezko txistua (letoizkoa eta gero kromatua). 2 zatitan
egina. Fa # tonoan afinaturik. Txistu azalean grabaturik dagoen hau irakur daiteke: J. Abasolo.
YURRETA. Hau Iurretako Jabier Abasolo 'Tiliño' da, txistuaren jabea zena. Aparte hau J. M. Y. V.
Badirudi hau egilea izan daitekela, baina ezin izan dugu argitu.
Matériaux:
02·03; METALA; LETOIA
Mesures:
L. 42,7
Situation:
Erakusketa mugikorra; Biltegia Landetxe
Acquisition:
Emana; Iurretako Jabier Abasolo 'Tiliño'k emana.
Bibliographie:
ANSORENA, Isidro ( ): Txistu ots gozoa nola?.
· (1965): Txistu ots gozoa nola?. Bigarren zatia.
· ANSORENA, Jose Inazio (1978): Txistu ikaskizunak. Caja Laboral Popular.
· (1982): Txistu gozoa. Lehenengo maila. Erviti Editorial.
· (1983): Txistu gozoa. Bigarren maila. Erviti Editorial.
· (1985) Txistu gozoa. Hirugarren maila. Erviti Editorial.
· (1990) Txistu gozoa. Erdi maila. Erviti Editorial.
· BARRENETXEA, José Mariano (1984): Apuntes de Txistu. Galdakao-Bizkaia.
· BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari (1996): Soinutresnak euskal herri musikan. Orain. Hernani.
· DONOSTIA, Aita. (1952): Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P.
Donostia-n, II. alea, 257-309 orr. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.
· EUSKAL HERRIKO TXISTULARI ELKARTEA (1928- ): Txistulari aldizkaria.
· OLAZARAN de ESTELLA, P. Hilario (1951): Txistu. Tratado de flauta vasca. Bilbo. 1970.
Diskographie:
ALDEKOA, Alejandro. Berrizko Herria. (1993): Alejandro Aldekoari omenaldia. GOR.
G-513.
· ANSORENA, Isidro, Banda de Txistularis del E.A.S.S. (1970): Bailes vascos. Columbia. C 7090.
· ANSORENA, Jose Inazio (1985) Donostiako Txistulari Udaltaldea: Donostiako Txistulari Udaltaldea.
Dial Discos. Doblon. 50.1769.
· (1991): Ansorenatarren Danbolinak. IZ. IZ-369.
· (1993): Txistu hotsak. IZ. TZ-415
· (1994): Le Basque. IZ. IZ-421.
· (1995): Haize hegoa. IZ. IZ-446.
· (1996): Gipuzkoako soinu zaharrak. IZ. IZ-461.
· BELTRAN ARGIÑENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Disko Etxea. Donostia.
IZ. 217.
· AXLOR (1990): txistu, fagot eta piano-organoa. Elkar. ELK-243
· BILBOKO UDALETXEAREN TXISTULARIAK (1977): Bilboko Udaletxearen Txistulariak.
Movieplay-Kandantxa. 17.0911/0.
· ELIZALDE, Maurizio (1971): Baztango dantzak 1. HG-24. Baztango Dantzak 2. HG-26.
· (1977): Lanzko zortzikoa-jostaketa dantzak. HG-OTS. HG-169.
· MAKUSO, Miguel (1977): Herriko Musika. Movieplay-Kardantxa. 17.0912/2
Images:
BASTERRETXEA-LARRUQUERT (1968): Ama lur / Tierra madre. Euskadiko Filmategia.
· BELTRAN ARGIÑENA, J.M. (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. Ikuskin, IK-102
· CARO BAROJA, Julio eta Pio (1971): Navarra. Las cuatro estaciones. Gobierno de Navarra. 1994.
· (1979): Gipuzkoa. Gipuzkoa-Donostia Kutxa.
· LARRUKERT, Fernando (1978): Euskal herri-musika. Euskadiko Filmategia.
Audioa:
Audio fitxategia jeitsi
Audioaren deskribapena:
HIRU PUNTUKOA (mutil-dantza). Maurizio Elizalde eta Felix Iriarte. Arizkun, 1984.

(Pour plus de renseignements, veuillez contacter Soinuenea)

Élément: 1091 / Total: 13283
 
SOINUENEA
Tornola kalea, 6 - 20180 OIARTZUN - Tel/Fax 943 493 578 - soinuenea@soinuenea.org
Accesibilidad | XHTML 1.0 | CSS 2 | WAI-AAA | TAW 3 | Creative Commons Licencia de Creative Commons