Edukira joan | Menu nagusira joan | Saltar a la secciones

Hasiera >> Bildumak kontsultatu >> ALBOKA TUTUAK...
 

ALBOKA TUTUAK

Luziano Langara Dimako albokariaren alboka zaharren kanaberazko bi tutuak. Batek 3 <br />zulo eta besteak 5 zulo dituzte.
Luziano Langara Dimako albokariaren alboka zaharren kanaberazko bi tutuak. Batek 3 <br />zulo eta besteak 5 zulo dituzte.
Bilduma:
Soinu-tresnak
Zenbakia:
1069
Jatorria:
EUROPA > EUSKAL HERRIA > BIZKAIA; ARRATIA-NERBIOI; DIMA
Egilea / emailea:
Alejo Gurtubai ? ikus oharrak.
Soinu-tresnak:
ALBOKA TUTUAK
Soinu-tresna kodea:
AEROFONOAK; MIHIAK; BAKUN (KLARINETEA)
Deskribapena:
Luziano Langara Dimako albokariaren alboka zaharren kanaberazko bi tutuak. Batek 3
zulo eta besteak 5 zulo dituzte.
Materialak:
03; KANABERA
Neurriak:
L. 14
Kokapena:
Erakusketa biltegia; aerofonoak
Eskurapena:
Emana; Manu Gojenola albokariak emana.
Bibliografia:
BARRENETXEA, José Mariano (1976): Alboka - Entorno Folklórico. Archivo P.
Donostia. Lekaroz (Nafarroa).
(1986): La Alboka y su Música Popular Vasca. Nafarroako Jaialdiak-en barnean, Zangotzan emandako
hitzaldia. Galdakao-Bizkaia.
BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari (1996): Soinutresnak euskal herri musikan. Orain. Hernani.
(1997): San Telmo Museoko soinu eta hots tresnak. Cuadernos de Sección. Folklore.- 6. Zk. Eusko
Ikaskuntza. (1998) Colección Lankidetzan Bilduma, 5. Donostia.
BIKANDI, Sabin. Jabi SANTAMARIA (1997): UZTARRI. Alboka doinuen bilduma. Gasteizko Udala.
DONOSTIA, Aita. (1952): Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P.
Donostia'n, II. alea, 257-309. orr. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.
IRIGOIEN, Iñaki (1994): Dultzaina-gaita Bizkaian. 'Bizkaiko Dultzaina-La dulzaina en Bizkaia'-n.
Argitaldaria: Bizkaiko Foru Aldundia.
Diskografia:
BARRENETXEA, Mariano (1967): Alboka. bailables vascos. Cinsa. Cin 126.
BELTRAN ARGIÑENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Diska Etxea. Donostia. IZ.
217.
BILBAO, Leon. (1979): LEON, MAURIZIA, FAXIO. Alboka eta trikitixa. Xoxoa. X-11.115.
(1992): MAURIZIA, LEON eta BASILIO. Elkar. ELK-165
COTERON, Ibon (1996): Leonen Orroak. Elkar. 449.
ELEZKANO, Silbestre 'Txilibrin' (1975): Antología de instrumentos vascos. Columbia. BC 3896
(1981): Txilibrin y Balbino. Trikitixa. Discosa. Columbia. CDC-1014.
Irudiak:
BELTRAN ARGIÑENA, J.M. (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. Ikuskin, IK-102
LARRUKERT, Fernando (1978): Euskal herri-musika. Euskadiko Filmategia.
Oharrak:
Manu Gojenolak emandako informazioa: Luziano Langara (1898-1979). Diman jaio zan 1898.
urtean eta Galdakaora joan zan bizi izatera, Tximilarre auzora. Bertan hil zan 1979. urteko zezeilean.
Alboka joten 40 urtegaz ikasi egin eban...., Alejo Gurtubaik irakatsita. Domeka goizeetan joaten ziran
'Barberue'rengana bera eta Quintana izeneko beste lagun bat. Jende aurrean ez eban inoiz jo. Bazkaldu
ostean, eskaratzean jotzeko ohitura eban.Ez eban sekula albokarik egin, baina fitak egiten ebazan.
Albokagilea

(Informazio gehiago nahi izanez gero Soinueneara jo)

Elementua: 1206 / Guztira: 14008
 
SOINUENEA
Tornola kalea, 6 - 20180 OIARTZUN - Tel/Fax 943 493 578 - soinuenea@soinuenea.eus
Irisgarritasuna | XHTML 1.0 | CSS 2 | WAI-AAA | TAW 3 | Creative Commons Licencia de Creative Commons