Aller au contenu | Aller au menu principal | Aller sur les sections

Accueil >> Consulter les collections >> GAITA ; DULZAINA ; DULTZAINA...
 

GAITA ; DULZAINA ; DULTZAINA

Mihi bikoitza motatako soinutresna. Tutu konikoa. Tonu aldaketarako 8 zulo ditu (7 <br />aurrekaldean eta 1 atzekaldean) eta beste 2 behekaldean (belarriak-vientos), soinu-tresnari tonua ematen <br />diotena.<br />Pita; metalezko tudela eta kainaberazko mihinak.
Mihi bikoitza motatako soinutresna. Tutu konikoa. Tonu aldaketarako 8 zulo ditu (7 <br />aurrekaldean eta 1 atzekaldean) eta beste 2 behekaldean (belarriak-vientos), soinu-tresnari tonua ematen <br />diotena.<br />Pita; metalezko tudela eta kainaberazko mihinak.
Collection:
Instruments de musique
Numéro:
0381
Origine:
EUROPA > EUSKAL HERRIA > NAFARROA; IRUÑERRIA; IRUÑEA
Auteur / interprète:
Iruñeako Gaiteroa; Javier Lacunza, Jose Luis Fraile
Instruments de musique:
GAITA ; DULZAINA ; DULTZAINA
Type d'instruments de musique:
AEROFONOAK; MIHIAK; BIKOITZA (OBOEA)
Description:
Mihi bikoitza motatako soinutresna. Tutu konikoa. Tonu aldaketarako 8 zulo ditu (7
aurrekaldean eta 1 atzekaldean) eta beste 2 behekaldean (belarriak-vientos), soinu-tresnari tonua ematen
diotena.
Pita; metalezko tudela eta kainaberazko mihinak.
Matériaux:
01·02; ZURA; EZPELA
02; METALA
03; KANABERA
Mesures:
L. 40 / D.2-5'4
Situation:
Erakusketa biltegia; aerofonoak
Acquisition:
Emana; Egileek emana
Bibliographie:
ARTAL, Alberto / ZUNZUNEGI, Iñaki / ZORRILLA, Iñaki (1994): Bizkaiko Dultzaina - La
Dulzaina en Bizkaia. Bizkaiko Foru Aldundia, Kultur Saila. Bilbo.
· BELTRAN ARGIÑENA, Juan Mari (1991): Gipuzkoako Dultzaina-La Dulzaina en Gipuzkoa. Cuadernos
de Sección. Folklore.- N.4. 185-232. orr. Eusko Ikaskuntza. Donostia.
· (1994): Festei Buruzko Inkesta-lana Gipuzkoako Kostaldea. Cuadernos de Sección. Folklore.- N. 5.
9-85 or. Eusko Ikaskuntza. Donostia.
· (1996): Soinutresnak euskal herri musikan. Orain. Hernani.
· DONOSTIA, Aita. (1951): Música y Músicos en el País Vasco. Biblioteca Vascongada de los Amigos
del País. San Sebastián. Obras Completas del P. Donostia. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo,
1983.
· (1952): Instrumentos Musicales Populares Vascos. Obras Completas del P. Donostia-n, II. alea,
257-309. orr. Ed. La Gran Enciclopedia Vasca. Bilbo, 1983.
· IRIGOIEN, Iñaki (1994): Dultzaina-gaita Bizkaian. 'Bizkaiko Dultzaina-La dulzaina en Bizkaia'-n.
Argitaldaria: Bizkaiko Foru Aldundia.
Diskographie:
· BELTRAN ARGIÑENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Disko
Etxea. Donostia. IZ. 217.
· BILBAO, Juan (1977): Herriko Musika. Movieplay-Kardantxa. 17.0912/2
· BILBAO ETXEBERRIA, Patxi (1976): (Leon Bilbao, Maurizia Aldeiturriaga, Benanzio Bernaola, Ramon
Orue, Leonardo Zuloaga) Arratia. Edigsa/ Herri Gogoa. HG 129.
· BIZKAIKO DULTZAINA (1994): La dulzaina en Bizkaia. Bizkaiko Foru Aldundia.
Images:
· BELTRAN ARGIÑENA JUAN MARI (1985): Euskal Herriko Soinu tresnak. IZ Disko
Etxea. Donostia. IZ. 217.
· CARO BAROJA, Julio eta Pio (1979): Gipuzkoa. Gipuzkoa-Donostia Kutxa.
Notes:
Afinazioa Do #´tik Do naturalera pasatzerakoan Iruñeako Gaiteroek egindako lehen frogetako
bat.
Audioa:
Audio fitxategia jeitsi
Audioaren deskribapena:
RIGODON. Iruñeko Gaiteroak. EHST. Donostia, 1984.

(Pour plus de renseignements, veuillez contacter Soinuenea)

Élément: 1831 / Total: 13283
 
SOINUENEA
Tornola kalea, 6 - 20180 OIARTZUN - Tel/Fax 943 493 578 - soinuenea@soinuenea.org
Accesibilidad | XHTML 1.0 | CSS 2 | WAI-AAA | TAW 3 | Creative Commons Licencia de Creative Commons